200 uur Vinyasa Yoga

200 uur Vinyasa Yoga

Details

Datum:
25-09-2021

Duur:
8 maanden

Docent(en):
Doris Lillienweiss
Elke Bayer
Sandra Carson
Louise Bloom

Prijs:
€2200

Over 200 uur Vinyasa Yoga

200 uur RYT® VINYASA YOGA DOCENTENOPLEIDING ~ Alignment (belijning) gebaseerd en geïnspireerd door de 5 elementen ~

Wil jij yogadocent(e) te worden, je eigen yoga practice verdiepen? En/of je kennis van de yoga filosofie verdiepen? Volg dan een Docent-opleiding!

Het doel van deze Vinyasa Yoga Docent-opleiding is om je eigen yoga en je begrip van yoga te verdiepen. Verder ontwikkel je het vermogen om veilige en dynamische yogalessen samen te stellen en te geven. De training benadrukt de onderwijs principes, zodat je leert zowel het lichaam als de geest/mind van je studenten in alignment te brengen. Omdat yoga niet iets is wat allemaal-in-een-soort-stijl past krijg je in de Vinyasa Yoga Docentenopleiding de mogelijkheid om naast de klassieke Vinyasa Yoga ook verschillende stijlen als Coreflow / Power Yoga, Easy flow of Restorative Yoga te verkennen. Je verkent hierdoor verschillende onderwijsstijlen die zowel bij jouw persoonlijkheid passen als yoga-beoefenaar, als bij jou als yogadocent(e).

Wat is Vinyasa Yoga?
In Vinyasa Yoga,coördineren studenten ademhaling en beweging om zo van de ene houding in de volgende over te gaan. Vinyasa Yoga is een krachtige manier van beoefenen, en wordt ook wel Flow yoga genoemd vanwege de vloeiende manier waarop de poses van de ene naar de andere overvloeien. Het is één van de meest populaire stijlen van yoga in het westen. 

Wat maakt deze Vinyasa Docentenopleiding uniek?
De docentenopleiding is geïnspireerd door de vijf elementen: aarde, vuur, water, lucht en ruimte. Deze elementen zijn niet alleen in de natuur te vinden. Zij bieden je de mogelijkheid om verschillende vormen van het les geven in Vinyasa yoga te onderzoeken, zodat deze kunnen bijdragen aan je eigen individuele behoeften en talenten - een uniek concept  in Nederland. 

Aarde
Restorative en alignment gebaseerde Hatha Yoga met haar aardende kwaliteit in het menselijk lichaam is geïnspireerd door het aarde element.

Vuur
Vuur inspireert tot meer core werk en krachtige yoga welke warmte in het menselijk lichaam genereert.

Water
Het element water wordt geassocieerd met de Easy Flow leerkrachtstijl, vloeibaar zonder grenzen.

Lucht
Het element lucht is niet alleen aanwezig in de ademhalingsoefeningen, in Vinyasa Yoga koppelen we de beweging aan de adem. 

Ether (ruimte)
Ether (ruimte) is het element dat het meest gerelateerd is aan meditatie. Het inspireert ons om verschillende methoden van meditatie te verkennen.

Je maakt kennis met verschillende yogastijlen zoals Easy flow, klassieke Vinyasa, Restorative Yoga en Coreflow / Power Yoga. Tijdens de docentenopleiding kun jij je al een doel stellen voor jouw yoga practice en daar op focussen. Dit zal je ondersteunen bij je eigen yoga practice, je toekomstige ontwikkelingen en je helpen als docent authentiek en origineel te blijven in je stijl van lesgeven. De Vinyasa Docentenopleiding combineert oude tradities met moderne kennis.


Alignment gebaseerde Docent Opleiding
Naast de vijf elementen van de lerarenopleiding is deze gebaseerd op therapeutische belijning (alignment) wat ervoor zorgt dat leerlingen veilig in een yogahouding komen te staan. Je leert hoe belangrijk het is de principes van alignment (belijning) toe te passen op het lichaam om deze op een veilige manier te openen. Je ontwikkelt het begrip welke spieren te gebruiken en hoe alignment (belijning) toe te passen om dieper in een houding te kunnen gaan op een veilige manier.
 

Het 200-uur RYT geregistreerd Vinyasa Yoga Docent Opleiding curriculum omvat: 

 • Asana (yoga houdingen)
 • alignment (belijning), voordelen, contra-indicatie, potentiële risicofactoren
 • Sanskriet en Nederlandse benaming van de houdingen
 • Bandhas
 • variaties en aanpassingen / hands on
 • gebruik van hulpmiddelen (props) om een pose aan te passen en beter te maken
 • hoe een lichaam te leren observeren en lezen 

Vinyasa Krama

 • sequencing: volledige volgorde van Asana in een yogales ervaren
 • structuur, planning, het maken van een yogales
 • wetenschap en kunst van sequencing
 • didactiek, methode van yogales geven
 • yoga en fysieke beperkingen
 • verschillende yoga stijlen geïnspireerd door de vijf elementen
 • cultiveren van je stem en het opbouwen van vertrouwen door lesgeven

Pranayama

 • verschillende ademhalingstechnieken
 • meditatie en verschillende meditatietechnieken

Filosofie

 • geschiedenis van yoga en studie van de Schriften
 • ethiek van de yogadocent(e)

Anatomie

 • principes van yoga anatomie en biomechanische aspecten

Andere thema’s

 • chakra gerelateerd aan de 5 elementen en yogastijl
 • Kijkstage (observeren) en assisteren van yogalessen
 • het opbouwen van vertrouwen door het lesgeven te oefenen
 • het bedrijf achter yoga

Na je examen kun jij je inschrijven bij de Yoga Alliance USA. Voor meer informatie hierover kun je kijken op: www.yogaalliance.net

Internationale Docenten Team (zie leraren voor meer informatie)
Doris Lilienweiss (Nederland, Germany Yogapoint Arnhem), en gastdocenten:
Elke Bayer (GER/ IT)
Sandra Carson (NL)
Louise Boom (UK, Yoga Anatomy)

Maatregelen:
De opleiding die gepland staat gaat gewoon door maar met een aangepast aantal deelnemers. Yoga Point Arnhem heeft een ruime yogazaal waar we 1,5 meter afstand en de overige geldende regels in acht kunnen en zullen nemen. Waar nodig kunnen we online lessen inzetten (alleen theorie) en werken met halve groepen, als de planning dat toelaat. Heb je vragen? Laat het gerust weten! Wil je meedoen maar twijfel je nog? Schrijf je dan WEL in. Alleen dan kan ik doorgang garanderen. Het zou jammer zijn als iedereen wacht en ik wegens te weinig aanmeldingen moet annuleren. Gaat de opleiding niet door, om welke reden dan ook, dan krijg je je geld ALTIJD terug. Zo staat dat ook omschreven in de voorwaarden.

Data

Volg deze link voor meer informatie over de opleiding data en tijden, prijzen, literatuur en de afstudeervereisten (PDF).

Klik hier voor het inschrijfformulier (PDF).

Voor meer informatie over deze opleiding: doris.yogapoint@gmail.com of bel: 06-52616597

 

 

 

Andere opleidingen en cursussen